Vörös Tamás megrögzött csípős kedvelő, azonban Eger környékén a bolti csípős szószokon kívül nem volt fellelhető semmilyen minőségi chilis termék. 2017-ben kezdődött minden, amikor is hobbiból rendelt magának néhány paprika fajtából magot. Az első szezon olyan jól sikerült, hogy nem győzte az ismerősi körben ajándékozni a termékeket. 43 tő paprika elképesztően sok terméséből több száz üveg chili szósz készült akkor még név és címke nélkül. Annyira sok pozitív visszacsatolást kapott az ismerősöktől, hogy következő évtől komolyabban kezdett foglalkozni a termesztéssel akkor már 200 tő paprikával. Azóta egyre több és több magot vetett el.
Az Egri Chiliagok mögött teljesmértékben Tamás áll, de családja be szokott néha segíteni, ha nagyon sok a feldolgozandó mennyiség.
Mielőtt elkezdett volna chilipaprika termesztéssel foglalkozni, azt hitte a csípős csak egyféle lehet. Azóta rájött, hogy ahány paprika fajta, annyiféle ízvilág, ami egészen elképesztő és lenyűgöző számára. Minden évben rengeteg új és új fajtát próbál ki, szinte már a hobbijává vált.
Chilipaprikáit 1200 m2-en termeszti, fajták szerint sárga, narancs és piros Habanerot, Madame Jeanette-t, Ghost Pepper-t, Moruga Scorpion-t (Yellow/Chocolate/Red) és Carolina Reaper-t.
Nagy kedvence a Füstös 1552 és a Szarvasgombás Füstös 1552, de mellette szívesen fogyasztja bármelyik szószát.
A név Gárdonyi Géza Egri Csillagok című művéből fakad. Szülővárosa Eger, mely nagyon közel áll a szívéhez. Ezzel a névválasztással próbálja népszerűsíteni történelmünket és tiszteleg a város, Gárdonyi Géza és az 1552-es ostrom hős egri várvédői előtt.