Blog

Karácsonyi ajándékötlet fókuszban a céges ügyfelek és a kollégák

Hajni
Hajni
2020.11.12 13:01

Szeretek ajándékot adni és készíteni is. Szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akiknek nincsen idejük erre, legyen az ajándékozott egy hozzánk közel álló személy vagy akár egy munkahelyi kapcsolat. Ha egy multinál vagy bármilyen irodában dolgozol és ki se látsz a munkából, érthető módon a fejed búbjára sem kívánod, hogy még a partner és a dolgozói ajándékokkal is foglalkozz. Miért ne kérnél meg mást, hogy összeválogassa az alkalomhoz illő legjobb termékeit, amit a kedvenc termelőitől szerez be. Mivel a céges ajándékokat Karácsony előtt szokták átadni, így a kínálat kifejezetten erre az időszakra irányul. Ha szeretnéd tudni milyen ötleteim vannak erre, olvasd tovább a cikket!

Mielőtt jobban belemerülnék szeretném, hogy tudd mennyire odavagyok a magyar kézműves termékekért. Családommal és barátaimmal sokat járunk vidéki gasztronómiai fesztiválokra, mert tudjuk, hogy mindig felfedezünk valami újat és különlegeset. Nincs olyan alkalom, amikor üres kézzel jönnénk haza. Mivel imádunk enni és nyitottak vagyunk az új ízekre is, nagyon sok különlegességre tettünk már szert. Ezeket gyűjtöttem össze nemcsak magunknak, hanem más hasonló habitusú fogyasztóknak is. Tapasztalatból tudom, hogy ezeknek az ínyencségeknek nagyon szoktak örülni, főleg ha ajándékba kapják. Mivel a cégeknél is emberek dolgoznak és nem robotok, így miért ne lehetne őket is meglepni ilyenfajta finomságokkal?!

Mivel a téma a Karácsony, így a fő irányvonal nálam mindig a fahéj és a szegfűszeg. Mondhatnám, hogy fahéjból sosem elég, mániákus fogyasztója vagyok. Nálunk nincs is Karácsony enélkül. Úgy gondolom ezzel a véleménnyel sokakkal osztozok. Szóval képzeljük el, amikor ez az illatfelhő belengi a nappalit, vagy inkább az egész házat és érezzük mennyire nyugatóan hat ránk. Eszünkbe jut, amikor Édesanyánk kivette a sütőből a forró tepsit tele mézeskaláccsal és alig bírtuk kivárni, hogy kihüljön és megkóstolhassuk. Ha ilyen tartalmú termékeket válogatunk össze, biztosan elő tudjuk másból is hozni a nosztalgikus hangulatot.

Arról nem is beszélve, hogy gyógyító hatással is bír a szervezetre. A fahéj szívproblémákra, agyi funkciók javítására kiváló, segíti az immunrendszer működésének a fokozását, emésztési problémákra és légzésjavításra is alkalmazható. A szegfűszeg gombaölő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású, emésztésjavító, kiváló a megfázás tüneteinek enyhítésére, megszünteti a torokfájást, csökkenti a száraz köhögést, fogyasztása védelmet nyújthat például a szív- és érrendszer megbetegedései, a vírusos és baktériumos fertőzések, a máj károsodása és a rosszindulatú daganatok kialakulása ellen is.

Visszatérve az ajándékokra, az én tippjeim a következők lennének: 

  1. Karácsonyi tea: illata belengi a lakást, az ünnepi hangulat garantált
  2. Fehér csokoládé citrommal és fahéjjal: kellemes ízkombináció, illatos csokoládé
  3. Almás-fahéjas akácméz: jól passzol a karácsonyi teához, illetve a mézeskalács tésztájába is kiváló hozzávaló
  4. Karácsonyfa mintás sütipecsét: vajas kekszek díszítésére alkalmas, a karácsonyi tea mellé ideális nassolnivaló
  5. Fahéjas-szegfűszeges almalekvár: a vajas keksz mellé mártogatni, vagy bármilyen karácsonyi süteményhez felhasználható

Ha ezt a sok jó dolgot egy dobozba tesszük és ajándékba adjuk, szerintem nem lehet nagyot hibázni. Kétségkívül sikere lesz, mert mindenki találhat benne magának valót. Szerintem sokkal jobb választás, mint egy sablonos logós toll vagy naptár, amit minden évben megkapnak a partnerek vagy a kollégák. Ezzel az ajándékkal ki lehet tűnni a tömegből, mert egyedi. Ha igény van rá üdvözlő lapot is szerkeszthetünk hozzá, ezzel mégszemélyesebbé válik a pakk. Megjelenésében egy igen dekoratív kis csomag.