Indiai vajas csirke
Hozzávalók:
500 g csirkemell vagy csirkecomb, olivaolaj
Joghurtos páchoz: 1 kis doboz joghurt, 3 gerezd fokhagyma, kevés gyömbér reszelve, 1 tk Indiai Garam masala fűszerkeverék, csipet só, lime-lé
Paradicsomszószhoz: 1 darabolt paradicsomkonzerv, 1 kk fűszerpaprika, 1 kk Indiai Garam masala fűszerkeverék, 50 g hideg vaj, 0,2 dl tejszín, só
A húst, ami lehet csirke, pulyka vagy akár bárány, kisebb kockákra vágjuk. Joghurtot apróra zúzott fokhagymával elkeverünk, teszünk bele reszelt gyömbért, lime-levet és Garam masalát, majd összeforgatjuk a hússal. Legalább egy órára hűtőbe tesszük de mégjobb ha egy éjszakán át hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Miután eleget pihent feltesszük egy lábasba főni és közben elkészítünk hozzá egy paradicsomszószt. Kissé szétfőzzük, majd hozzáadjuk a paprikát, Garam Masalát, sót és vajat a végén pedig hozzáöntjük a tejszínt.
Amikor elkészült összeforgatjuk a hússal és párolt basmati rízzsel vagy naan-al (indiai lepénykenyér) tálaljuk.
Készítette: Nagy Zsófia e.v.
2300 Ráckeve, Kála utca 7159.
Reg. szám: 12-4-T-589
Származási hely: Magyarország