Portéka

Kézműves élelmiszerek Tőlünk Neked!

Ha szereted a különlegességeket és fontos számodra, hogy magyar termékek szerepeljenek az étrendedben, törődsz az egészségeddel, törekedsz a környezettudatosságra és szereted ezt barátaiddal, családoddal is megosztani akkor jó helyen jársz. Összegyűjtöttük Neked kedvenceinket a kézműves élelmiszerek világából, kínálatunk alkotói chili szószok, csokoládék, fűszerek, ecetek, granolák, zöldség krémek, lekvárok, mézek, mézeskalácsok, mustárok, olajok, sajtok, szörpök, teák és tészták, valamint borok és egyéb ajándéktárgyak, amik kiegészítik a repertoárt.

Minden terméket, amit itt találsz saját ízlésvilágunk szerint gyűjtöttünk össze. Szinte az összeset megkóstoltuk, használtuk, teszteltük, hogy biztosak legyünk abban, hogy minőségi árut kínáljunk neked. Vagyis, amit itt látsz, az teljes egészében MI vagyunk! Ha te is olyan vagy, mint MI, akkor kincsekre lelhetsz. Jó válogatást!

 

Hogy is kezdődött ez az egész?! Férjemmel nagyon szeretjük a hasunkat, imádunk főzni és belekóstolni új dolgokba. Nyitottak vagyunk mindenféle különlegességre, kevés olyan étel vagy hozzávaló van, amitől mi ódzkodunk. Egyik szenvedélyünk a gasztrofesztiválok látogatása, mert szeretünk utazni, felfedezni kis hazánkat és új élményekkel gazdagodni. Ezeken az eseményeken nagyon sok hazai termelőt ismertünk meg, megkóstoltuk termékeiket, beszélgettünk velük és sokakat a szívünkbe zártunk. Úgy éreztük, hogy amit mi megtapasztaltunk azt szeretnénk családunkkal és barátainkkal is megosztani és sokszor ajándékba is adtunk ezekből a kiváló magyar termékekből. Úgy tapasztaltuk, hogy mindenki nagyon örül, amikor ilyen különlegességet kap, ezért jött az ötlet, hogy ne csak az ismerőseinknek terjesszük a kézműves élelmiszerek igéjét.

És hogy miért jók még a magyar kézműves termékek? Hazai alapanyagokból állítják elő hagyományos eljárással, legtöbbjük tartósítószer-, ízfokozó- és adalékenyagmentesek. Persze nem minden termékre igaz ez, mert például a kézműves chili szószok túlnyomó részébe muszáj tartósítószert tenni de próbáltunk figyelni arra, hogy ezeket az összetevőket kerüljük a termékek kiválasztásánál. Ha hazai élelmiszert veszel azzal csökkented az ökolábnyomot is. Igazából nem lenne szükségünk erre a sok import termékre de hozzászoktunk ahhoz, hogy mindig minden elérhető. Végül, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogyha magyar termékeket vásárolsz azzal a hazai őstermelőket, kistermelőket, manufaktúrákat, vállalkozásokat is támogatod, vagyis segítesz fenntartani egy értéket, ami korántsem elhanyagolható.